ADW Hrachové vločky hydrotermicky upravené 15 kg

Hráchové vločky obsahují významně nižší obsah dusíkatých látek a s tím související i nižší obsah jednotlivých aminokyselin. Kvalita hrachového proteinu, hodnoceno na základě aminokyselinového spektra, je srovnatelná s proteinem sojovým.

Skladem (2 ks)
Kód: 8450
Značka: ADW
380 Kč

PROČ HYDROTERMICKÉ VLOČKY VE VÝŽIVĚ KONÍ?

Výživové nároky koní jsou vždy specifické, o to více, je-li kůň v tréninku a zátěži. Krmiva s hydrotermickými vločkami respektují fyziologické potřeby koní z hlediska rozpustnosti a využitelnosti živin a dodávky energie.

  • Jedinečné technologické zpracování v ČR
  • Vynikající stravitelnost a chutnost
  • Maximální využitelnost škrobů, proteinů i tuků
  • Dodávají efektivně využitelnou energii, která je dávkována postupně
  • Vhodné pro citlivé koně
  • Podporují zdravé trávení, které se odrazí na celkovém zdraví
  • Technologie je šetrná k nutričnímu obsahu zrniny
  • Vysoká hygienizace krmiva

CO JE HYDROTERMICKÉ ZPRACOVÁNÍ?

Hydrotermická úprava je proces, kdy je zrno tepelně opracované a je mechanicky narušena jeho struktura. Zrno prochází napařováním při teplotě 70-100 °C dle upravované zrniny a poté se při průchodu mezi dvěma válci rozmáčkne. Díky spolupůsobení kombinace teploty, vlhkosti, tlaku a času stlačení vzniká nový finální produkt – vločka. Takto zpracované obiloviny a luštěniny se svými vlastnostmi výrazně odlišují od tradičních krmných surovin.

CO SE DĚJE SE ZRNEM?

Při hydrotermickém vločkování dochází ke změnám fyzikálně-chemických vlastností zrna.

CO SE DĚJE V TĚLE ZVÍŘETE?

Když zvíře tráví hydrotermicky upravené zrno, v jeho trávícím traktu nastává několik zásadních procesů.

JAKÝ TO MÁ EFEKT V ŽIVOČIŠNÉ VÝROBĚ?

Lepší stravitelnost – lepší zdravotní stav – lepší užitkovost – lepší ekonomické výsledky.

CO SE DĚJE SE ZRNEM?

Při hydrotermickém vločkování dochází ke změnám fyzikálně-chemických vlastností zrna.

NAPAŘENÍ ZRNA PŘI TEPLOTÁCH 70-100 °C

Působení teploty při napařování vede k likvidaci patogenních mikroorganismů (E. coli, salmonella) a zničení spór plísní a kvasinek. Hydrotermicky vyrobená vločka je vysoce hygienické, stabilní krmivo.

ŽELATINACE A DEXTRINIZACE

Pro zvýšení stravitelnosti jednotlivých živin, zejména škrobu musí synergicky působit: vlhké teplo v kombinaci s mechanickým rozrušením struktury zrna (proteinové matrice a škrobové granule).

Mechanická změna struktury zrna na vločku znamená rozbití matrice proteinů obalujících škrobové granule, což zpřístupní živiny pro jejich snadné a dokonalé trávení.

CO SE DĚJE V TĚLE ZVÍŘETE?

Když zvíře tráví hydrotermicky upravené zrno, v jeho trávícím traktu nastává:

  • Škroby jsou významně zpřístupněné pro bachorové mikroorganismy a enzymy v tenkém střevě
  • Pozvolná bachorová fermentace, která podporuje přežvykování a pufraci bachorového prostředí
  • Roste počet bachorových mikroorganismů tvoří se více mikrobiálního proteinu
  • Živiny z krmiva jsou vysoce stravitelné
  • Ztráty na nestrávených živinách podstatně klesají

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: