ADW Hrachové vločky hydrotermicky upravené 15 kg
Hráchové vločky obsahují významně nižší obsah dusíkatých látek a s tím související i nižší obsah jednotlivých aminokyselin. Kvalita hrachového proteinu, hodnoceno na základě aminokyselinového spektra, je srovnatelná s proteinem sojovým.
Kategorie: | Extrudovaná krmiva |
---|---|
Hmotnost: | 15 kg |
PROČ HYDROTERMICKÉ VLOČKY VE VÝŽIVĚ KONÍ?
Výživové nároky koní jsou vždy specifické, o to více, je-li kůň v tréninku a zátěži. Krmiva s hydrotermickými vločkami respektují fyziologické potřeby koní z hlediska rozpustnosti a využitelnosti živin a dodávky energie.
- Jedinečné technologické zpracování v ČR
- Vynikající stravitelnost a chutnost
- Maximální využitelnost škrobů, proteinů i tuků
- Dodávají efektivně využitelnou energii, která je dávkována postupně
- Vhodné pro citlivé koně
- Podporují zdravé trávení, které se odrazí na celkovém zdraví
- Technologie je šetrná k nutričnímu obsahu zrniny
- Vysoká hygienizace krmiva
CO JE HYDROTERMICKÉ ZPRACOVÁNÍ?
Hydrotermická úprava je proces, kdy je zrno tepelně opracované a je mechanicky narušena jeho struktura. Zrno prochází napařováním při teplotě 70-100 °C dle upravované zrniny a poté se při průchodu mezi dvěma válci rozmáčkne. Díky spolupůsobení kombinace teploty, vlhkosti, tlaku a času stlačení vzniká nový finální produkt – vločka. Takto zpracované obiloviny a luštěniny se svými vlastnostmi výrazně odlišují od tradičních krmných surovin.
CO SE DĚJE SE ZRNEM?
Při hydrotermickém vločkování dochází ke změnám fyzikálně-chemických vlastností zrna.
CO SE DĚJE V TĚLE ZVÍŘETE?
Když zvíře tráví hydrotermicky upravené zrno, v jeho trávícím traktu nastává několik zásadních procesů.
JAKÝ TO MÁ EFEKT V ŽIVOČIŠNÉ VÝROBĚ?
Lepší stravitelnost – lepší zdravotní stav – lepší užitkovost – lepší ekonomické výsledky.
CO SE DĚJE SE ZRNEM?
Při hydrotermickém vločkování dochází ke změnám fyzikálně-chemických vlastností zrna.
NAPAŘENÍ ZRNA PŘI TEPLOTÁCH 70-100 °C
Působení teploty při napařování vede k likvidaci patogenních mikroorganismů (E. coli, salmonella) a zničení spór plísní a kvasinek. Hydrotermicky vyrobená vločka je vysoce hygienické, stabilní krmivo.
ŽELATINACE A DEXTRINIZACE
Pro zvýšení stravitelnosti jednotlivých živin, zejména škrobu musí synergicky působit: vlhké teplo v kombinaci s mechanickým rozrušením struktury zrna (proteinové matrice a škrobové granule).
Mechanická změna struktury zrna na vločku znamená rozbití matrice proteinů obalujících škrobové granule, což zpřístupní živiny pro jejich snadné a dokonalé trávení.
CO SE DĚJE V TĚLE ZVÍŘETE?
Když zvíře tráví hydrotermicky upravené zrno, v jeho trávícím traktu nastává:
- Škroby jsou významně zpřístupněné pro bachorové mikroorganismy a enzymy v tenkém střevě
- Pozvolná bachorová fermentace, která podporuje přežvykování a pufraci bachorového prostředí
- Roste počet bachorových mikroorganismů tvoří se více mikrobiálního proteinu
- Živiny z krmiva jsou vysoce stravitelné
- Ztráty na nestrávených živinách podstatně klesají
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.