ADW Hrachové vločky hydrotermicky upravené 15 kg

Značka: ADW

Hráchové vločky obsahují významně nižší obsah dusíkatých látek a s tím související i nižší obsah jednotlivých aminokyselin. Kvalita hrachového proteinu, hodnoceno na základě aminokyselinového spektra, je srovnatelná s proteinem sojovým.

Dostupnost Skladem (4 ks)
Kód: 8450
380 Kč
ADW Hrachové vločky hydrotermicky upravené 15 kg
Značka: ADW

PROČ HYDROTERMICKÉ VLOČKY VE VÝŽIVĚ KONÍ?

Výživové nároky koní jsou vždy specifické, o to více, je-li kůň v tréninku a zátěži. Krmiva s hydrotermickými vločkami respektují fyziologické potřeby koní z hlediska rozpustnosti a využitelnosti živin a dodávky energie.

  • Jedinečné technologické zpracování v ČR
  • Vynikající stravitelnost a chutnost
  • Maximální využitelnost škrobů, proteinů i tuků
  • Dodávají efektivně využitelnou energii, která je dávkována postupně
  • Vhodné pro citlivé koně
  • Podporují zdravé trávení, které se odrazí na celkovém zdraví
  • Technologie je šetrná k nutričnímu obsahu zrniny
  • Vysoká hygienizace krmiva

CO JE HYDROTERMICKÉ ZPRACOVÁNÍ?

Hydrotermická úprava je proces, kdy je zrno tepelně opracované a je mechanicky narušena jeho struktura. Zrno prochází napařováním při teplotě 70-100 °C dle upravované zrniny a poté se při průchodu mezi dvěma válci rozmáčkne. Díky spolupůsobení kombinace teploty, vlhkosti, tlaku a času stlačení vzniká nový finální produkt – vločka. Takto zpracované obiloviny a luštěniny se svými vlastnostmi výrazně odlišují od tradičních krmných surovin.

CO SE DĚJE SE ZRNEM?

Při hydrotermickém vločkování dochází ke změnám fyzikálně-chemických vlastností zrna.

CO SE DĚJE V TĚLE ZVÍŘETE?

Když zvíře tráví hydrotermicky upravené zrno, v jeho trávícím traktu nastává několik zásadních procesů.

JAKÝ TO MÁ EFEKT V ŽIVOČIŠNÉ VÝROBĚ?

Lepší stravitelnost – lepší zdravotní stav – lepší užitkovost – lepší ekonomické výsledky.

CO SE DĚJE SE ZRNEM?

Při hydrotermickém vločkování dochází ke změnám fyzikálně-chemických vlastností zrna.

NAPAŘENÍ ZRNA PŘI TEPLOTÁCH 70-100 °C

Působení teploty při napařování vede k likvidaci patogenních mikroorganismů (E. coli, salmonella) a zničení spór plísní a kvasinek. Hydrotermicky vyrobená vločka je vysoce hygienické, stabilní krmivo.

ŽELATINACE A DEXTRINIZACE

Pro zvýšení stravitelnosti jednotlivých živin, zejména škrobu musí synergicky působit: vlhké teplo v kombinaci s mechanickým rozrušením struktury zrna (proteinové matrice a škrobové granule).

Mechanická změna struktury zrna na vločku znamená rozbití matrice proteinů obalujících škrobové granule, což zpřístupní živiny pro jejich snadné a dokonalé trávení.

CO SE DĚJE V TĚLE ZVÍŘETE?

Když zvíře tráví hydrotermicky upravené zrno, v jeho trávícím traktu nastává:

  • Škroby jsou významně zpřístupněné pro bachorové mikroorganismy a enzymy v tenkém střevě
  • Pozvolná bachorová fermentace, která podporuje přežvykování a pufraci bachorového prostředí
  • Roste počet bachorových mikroorganismů tvoří se více mikrobiálního proteinu
  • Živiny z krmiva jsou vysoce stravitelné
  • Ztráty na nestrávených živinách podstatně klesají

Doplňkové parametry

Kategorie: Extrudovaná krmiva
Hmotnost: 15 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Podobné produkty

CÉČKO 0,5KG
172 Kč

Podporuje přirozenou imunitu, snižuje hladinu stresu a napomáhá hojení ran. Doplňkové krmivo pro všechny kategorie koní. 

8595237012152
BIOTIN 1,5 KG
450 Kč

Doplňkové krmivo pro koně všech kategorií určené pro podporu a udržení požadovaného stavu kůže, srsti a kopytní rohoviny.

8595237012022
2460 hargophyt
390 Kč

koncentrát rostlinných výtažků včetně Harpagofy

300620
pegas
990 Kč

Extra silná kloubní výživa pro koně Artivit® Pegas Forte 7 obsahuje komplex synergicky působících látek důležitých pro kloubní výživu. Forma prášku umožňuje bezproblémové...

45000016

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení